Skip to content

Thank you John Myers

The front of the hall is looking amazing after being repointed by John and his team.

New Look for Village Hall !

IMG_0539IMG_0540IMG_0546IMG_0392IMG_0166IMG_0545FullSizeRenderFullSizeRender[1]

 

The Trustees are delighted that works to the front façade of the hall are now complete once more.

Due to the age and nature of the porous stonework water was seeping into the upper room of the building and causing considerable damage. Local builder John Myers of M & M Design and Build bravely consented to complete a survey and advised on the requirements to repair and protect both the external and internal finish of the building.

After careful consideration John advised that the best course of action would be to remove all the broken cement and old pointing and reseal all the joints once more. This work has now all been completed and we are delighted to see the front revealed from behind the scaffold and once more restored to its former glory.  John and his team have used a traditional mix containing washed sand and lime and we are confident that this will afford adequate protection for many years to come.

Several of the windows required replacement glass panes and this included the nerve racking task of removal of one of the stained glass panels.  Steady hands and a repair service from Camel Glass have ensured that everything is now safely back in place.  All we need now is a little more sunshine to reflect the magnificent colours that this glass reflects!

We are very grateful to M & M Design and Build, the patience and understanding of the residents in adjoining properties who have had to tolerate the noise and dust and all the loyal supporters of the hall for raising the funds required. We also appreciate the efforts of our Caretaker, Mrs Teresa Marshall for monitoring the project and ensuring access was made readily available throughout the work.

John Myers has been exceptionally generous and offered a discounted rate to reflect our charitable status and this is greatly appreciated.

Let’s hope that as a result the fabric of the building is protected once more and we can all enjoy the wide range of activities on offer at the community facility.

The pictures from around 1900 and after this work certainly bear a strong resemblance!